Rejseadapter/Turkmenistan

Rejseadapter og stikkontakt i Turkmenistan

Her kan du læse mere om, hvilken type stikkontakt, der bruges i Turkmenistan, samt læse mere om, hvorvidt du skal have en rejseadapter eller ej, når du besøger Turkmenistan. Typen eller typerne af stikkontakter, der anvendes i Turkmenistan er Type C, samtidig er standardspændingen og standardfrekvensen, der anvendes, henholdsvis 230 V og 50 Hz. I Danmark bruger vi stikkontakter af Type K og Type C, så er vores standardspænding 230 V og vores standardfrekvens er 50 Hz. Herunder kan du se, om du har brug for en rejseadapter til stikkontakter i Turkmenistan og få anbefalinger til passende rejseadaptere.

🇹🇲

Rejseadapter er ikke påkrævet til stikkontakter i Turkmenistan

Med det sagt kan vi konstatere, at rejser du til Turkmenistan, behøver du ikke at medbringe en rejseadapter, da dem i Turkmenistan bruger stikkontakter, der er kompatible med de stik og enheder, vi bruger i Danmark. Men skal du besøge nabolandene, kan det alligevel være klogt at medbringe en rejseadapter, for eksempel er denne rejseadapter rigtig god, da den fungerer over hele verden.

Ydermere er både netspændingen og frekvensen brugt i elnettet i Turkmenistan den samme som den der bruges i Danmark, så de apparater du bruger i Danmark burde også fungere helt uden problemer i Turkmenistan. Med andre ord burde der ikke være behov for transformer.

Universal adapter til hele verden

Det sikreste man kan gøre, når man rejser, er at købe en universel rejseadapter til hele verden, som så med garanti også virker i Turkmenistan. Denne universelle rejseadapter kommer fra et kendt mærke (Skross) og kan desuden købes til en god pris hos mange forhandlere. Nedenfor er billeder af rejseadapteren og en liste over de butikker, der har den bedste pris lige nu.

Stikkontakter, der bruges i Turkmenistan

Herunder kan du se billeder af de stikkontakter der bruges i Turkmenistan, de gør det nemt for dig at sammenligne med de kontakter du har for at se f.eks. ligheder og forskelle..

Illustration af stikkontakt Type C brugt i Turkmenistan.

At besøge Turkmenistan som turist

Turkmenistan er ikke et almindeligt turistmål på grund af dets strenge visumregler og begrænsede turistinfrastruktur. Men for de eventyrlystne rejsende, der besøger landet, byder Turkmenistan på en fascinerende blanding af moderne arkitektur og gamle ruiner, såsom Karakum-ørkenen og det berømte Darvaza-gaskrater. Besøgende kan forvente en unik oplevelse med et indblik i et af de mest lukkede lande i Centralasien, en rig kulturarv og gæstfri befolkning.