Rejseadapter/Mongoliet

Rejseadapter og stikkontakt i Mongoliet

Her kan du læse mere om, hvilken type stikkontakt, der bruges i Mongoliet, samt læse mere om, hvorvidt du skal have en rejseadapter eller ej, når du besøger Mongoliet. Typen eller typerne af stikkontakter, der anvendes i Mongoliet er Type C, samtidig er standardspændingen og standardfrekvensen, der anvendes, henholdsvis 230 V og 50 Hz. I Danmark bruger vi stikkontakter af Type K og Type C, så er vores standardspænding 230 V og vores standardfrekvens er 50 Hz. Herunder kan du se, om du har brug for en rejseadapter til stikkontakter i Mongoliet og få anbefalinger til passende rejseadaptere.

🇲🇳

Rejseadapter er ikke påkrævet til stikkontakter i Mongoliet

Med det sagt kan vi konstatere, at rejser du til Mongoliet, behøver du ikke at medbringe en rejseadapter, da dem i Mongoliet bruger stikkontakter, der er kompatible med de stik og enheder, vi bruger i Danmark. Men skal du besøge nabolandene, kan det alligevel være klogt at medbringe en rejseadapter, for eksempel er denne rejseadapter rigtig god, da den fungerer over hele verden.

Ydermere er både netspændingen og frekvensen brugt i elnettet i Mongoliet den samme som den der bruges i Danmark, så de apparater du bruger i Danmark burde også fungere helt uden problemer i Mongoliet. Med andre ord burde der ikke være behov for transformer.

Universal adapter til hele verden

Det sikreste man kan gøre, når man rejser, er at købe en universel rejseadapter til hele verden, som så med garanti også virker i Mongoliet. Denne universelle rejseadapter kommer fra et kendt mærke (Skross) og kan desuden købes til en god pris hos mange forhandlere. Nedenfor er billeder af rejseadapteren og en liste over de butikker, der har den bedste pris lige nu.

Stikkontakter, der bruges i Mongoliet

Herunder kan du se billeder af de stikkontakter der bruges i Mongoliet, de gør det nemt for dig at sammenligne med de kontakter du har for at se f.eks. ligheder og forskelle..

Illustration af stikkontakt Type C brugt i Mongoliet.

At besøge Mongoliet som turist

Mongolien, der ligger mellem Rusland og Kina, er kendt for sine enorme landskaber, nomadiske kultur og historiske arv fra Djengis Khan. Landet tiltrækker turister, der søger eventyr i form af ridning, vandreture og at opleve livet i en traditionel mongolsk ger (yurt). På en rejse til Mongoliet kan man forvente at nyde dens unikke natur, besøge den berømte Gobi-ørken og deltage i Naadam-festivalen, landets største kulturelle begivenhed.